Glaspanel – Allt du behöver veta

Att montera glaspaneler i köket eller badrummet är inte bara snyggt, utan det är även en praktisk detalj som fungerar som stänkskydd. Här nedan har vi listat 9 vanliga frågor som vi vet kan vara till nytta för dig som är intresserad eller i behov av att köpa en glaspanel.

9 frågor & svar om glaspaneler

1

Vad är en glaspanel?

En glaspanel är något du monterar på väggen. Det är en stilren och snygg inredningsdetalj som kan göra ditt rum unikt, men det är också funktionellt då det fungerar som ett stänkskydd i ditt kök eller badrum. De flesta företagen erbjuder måttanpassade glaspaneler, vilket betyder att du kan anpassa dem både till små partier eller en hel vägg.

2

Var kan man ha en glaspanel?

Vanligast är att du monterar en glaspanel i ditt kök. Antingen på väggen bakom din diskho, eller längst med alla väggar vid dina köksskåp. Du kan också ha glaspaneler i badrum som då fungerar som stänkskydd bakom ditt badkar eller handfat. Det är även vanligt att montera glaspanelelement, för att skydda elementen på ett snyggt och elegant sätt.

3

Kan jag välja bland olika utseenden?

Svaret är ja! Du kan själv designa dina glaspaneler utefter smak och så att de matchar rummet de ska monteras i. Du kan välja bland olika kulörer, härdat eller lackat glas, spegelglas, frostat glas och flera andra varianter. Vill du dessutom göra rummet ännu mer unikt och personligt kan du välja ett eget motiv att ha bakom panelen. Snyggt va?

4

Hur monteras en glaspanel?

Du kan enkelt montera den själv genom att följa de instruktioner som följer med. Vissa företag har även en instruktionsvideo för montering av glaspanel. Då kan du enkelt följa stegen som visas i videon för att få ett lyckat resultat. Skulle du vara i behov av hjälp så erbjuder även de flesta företag monteringshjälp. Ta bara kontakt med det företag du beställt av.

5

Fördelar med glas istället för kakel?

Fördelarna med att använda glas istället för kakel är många! Den största fördelen är att du enklare kan rengöra ytan, och det fastnar inte heller smuts mellan fogar och annat. Andra fördelar är att du kan anpassa utseendet utefter din smak och stil. Att använda glas istället för kakel är också ett mer hållbart och miljövänligt val.

6

Vad kostar glaspaneler?

Eftersom glaspanelerna ofta måttanpassas utefter dina behov så är det svårt att säga ett exakt pris. När du gör en beställning betalar du per kvadratmeter och då skiljer sig även priserna beroende av typ av glas. Genomsnittspriset för lackat glas till dina glaspaneler är ca 1300kr/kvm, medan frostat och tonat glas är billigare på ca 600-900kr/kvm.

7

Är glaspaneler dyrare än kakel?

Sanningen är att glaspaneler är både billigare och enklare att hantera än kakel. Skillnaderna är att du slipper höga monteringskostnader, då glaspaneler är smidiga att montera själv. Du sparar också tid då beställningen levereras hem till dig direkt och du slipper vänta på hjälp av hantverkare och annat som du vanligtvis behöver när du ska lägga kakel.

8

Var kan jag köpa glaspaneler?

Det finns flera återförsäljare av glaspaneler, både online och i fysisk butik. Fördelen med att handla i fysisk butik är att du då får möjlighet att prata med personal så att din beställning blir korrekt och anpassad till dina mått. Vill du däremot beställa online så är det inga svårigheter heller. Du kan köpa glaspaneler hos t.ex. Ikea, Biltema och Glasgiganten.se.

9

Hur kan jag framhäva mina glaspaneler?

För att få en mer unik och personlig känsla i de rum du ha dina glaspaneler så är det viktigt att du tänker på helheten. Med rätt belysning och inredningsdetaljer så kan dina glaspaneler få ett komplett resultat. På vår designsida kan du läsa mer om just styling tips. Där kan du även läsa mer om olika material på glaspanelerna som finns att välja mellan.

Hitta en återförsäljare

Blev du klokare av frågorna och svaren ovanför och vill ta kontakt med en återförsäljare? På vår sida om återförsäljare kan du läsa mer om företagen som erbjuder glaspaneler och få snabb information om deras sortiment och priser.

Återförsäljare av glaspaneler