FAQ

Här följer några vanliga frågor om glaspaneler. Du kan givetvis också kontakta oss om du har fler funderingar!

Varför Bergman & Wrangs glaspaneler istället för glas från ett lokalt glasmästeri?

Vi väljer aldrig budgetvarianten som många andra gör – vår grundprodukt är ett 6mm härdat glas med högsta säkerhetsklass och ett så kallat Clear Vision-glas utan grönton. Dessutom har vi lång erfarenhet av digitalprintning och kan erbjuda obegränsade motivmöjligheter, medan en glasmästare oftast bara har några få enfärgade alternativ.

Varför motiv direkt på panelen istället för att använda tapet bakom en klar glasskiva?

Med glaspaneler har man oändliga möjligheter att välja ett eget foto eller motiv på glaspanelen, och slipper begränsa sig till tapettillverkarens sortiment. Man slipper göra allt grundarbete på väggen, så som slipning, spackling och tapetsering. Dessutom kan inte fukt och smuts hamna mellan motivet och glaset. Vi erbjuder även diskret montering som döljs av motivet, där man annars med ett klart glas skulle ha sett skruvar.

Kan man köpa klarglas utan motiv från Bergman & Wrang?

Ja, det kan man om man vill. Vi levererar glas av samma höga kvalitet direkt hem till dörren även om man inte vill ha glaspaneler med motiv.

Kan jag välja ett eget motiv eller färg på glaspanelen?

Ja, det kan du absolut! Motivet digitalstrycks utifrån din beställning med dina önskade mått, och vi kan självklart trycka andra motiv än dem vi har i vårt designgalleri. Om du vill använda ett foto, tänk på att fotot måste vara högupplöst och av bra kvalitet för att inte bli pixligt när vi förstorar upp det. Mönster ska helst vara i vektoriserat format, alternativt högupplöst. Kontakta oss om du vill använda ett eget motiv, så säkerställer vi att motivet är av tillräckligt hög kvalitet för att printas!

Du kan också ange en CMYK-färg om du vill ha en enfärgad glaspanel, eller om du vill ha en annan färg på något av motiven i vårt sortiment. Om du vill att vi ska matcha till exempel en PMS- eller NCS-kulör, tänk på att det inte är säkert att man kan åstadkomma exakt samma nyans med fyrfärgstryck.

Hur mäter man väggytan där glaspanelen ska sitta?

Det är viktigt att du mäter mycket noga, då glaspanelen tillverkas exakt efter dina mått och inte kan korrigeras i efterhand. Ladda gärna hem våra mätinstruktioner som PDF:
Mätinstruktioner glaspanel

Hur fäster man glaspanelen?

Att montera glaspanelen är mycket enkelt och det finns några olika metoder beroende på vilka fästen man vill använda. Du får alltid monteringsanvisningar med när du beställer din glaspanel. Du kan också ladda ned dem som PDF:
Monteringsanvisningar glaspanel

Hur rengör man glaspanelen?

Glaspanelens framsida (utan tryck) rengör du enkelt med en trasa samt fönsterputs eller liknande rengöringsmedel. För besvärlig smuts går det bra att använda en kökssvamp. Använd ej alkaliska eller mycket sura medel. Om du vill montera ned glasskivan och rengöra dess baksida gör du det med en mjuk, fuktig trasa. Är din glaspanel frostad försvinner frosteffekten då ytan är fuktig, men den kommer tillbaka när ytan har torkat.

Kan glaset krossas om man råkar slå i det hårt med något föremål?

Vi använder härdat glas, samma typ av glas som används i till exempel busskurer och bilrutor. Att härda glaset innebär att man kyler ner glaset väldigt snabbt efter tillverkning. Det gör glaset fem gånger så starkt som vanligt glas och väldigt svårt att krossa. I det osannolika fall att glaset trots allt skulle gå sönder, på grund av att det utsätts för extrem påfrestning, går det sönder i många små bitar som inte är vassa, vilket minimerar risken för skador.

Kan man använda glaspanelen i andra rum än kök?

Självklart kan man det! Glaspaneler kan till exempel användas i badrum, i tvättstugan eller på andra platser i hemmet där extra skydd för väggen behövs. Viktigt är då att se till att glaspanelen fuktsäkras på rätt sätt. I offentliga miljöer ger glaspanelen en tydlig profil och passar utmärkt i restauranger, barer, receptioner och liknande. Glaspanelen kan också användas som konstverk eller interiördetalj och syns extra fint med belysning.

Är glaspaneler dyrare än kakel?

Med tanke på att monteringen tar mycket kortare tid och inte kräver professionella hantverkare, att glaspanelen levereras direkt hem till dörren och att man får en väldesignad kvalitetsprodukt så blir priset jämförelsevis lågt mot kakel av samma kvalitet.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/27/167427/glaspanel.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405